Beste klanten en volgers,

Ik hoor en lees de laatste tijd heel veer verwarring omtrent het al dan niet mogen werken als 'medische pedicure'.

Voor alle duidelijkheid…'medische pedicure' bestaat niet. Ofwel ben je een pedicure ofwel een gespecialiseerde voetverzorgster medische pedicure van vroeger).

Enkel de podologen, die over een RIZIV nummer beschikken mogen momenteel wel behandelingen uitvoeren.

Wanneer kan er door een gespecialiseerde voetverzorger toch een behandeling plaatsvinden?

– de gespecialiseerde voetverzorgster dient te beschikken over de NAC code 86.90506 (kan gecontroleerd worden via de kruispuntbank der ondernemingen).
– volledige voetverzorging is niet toegestaan!
– ”Voetzorg waarbij de gezondheid van je klant in gevaar komt indien het niet behandeld wordt”. De standaard periodieke pedicurebehandelingen die ter preventie van aandoeningen worden verstrekt vallen hier NIET onder. Het gaat hier NIET over de proactieve voetzorg!” Dit is een bericht van de BFF die onze belangen verdedigt bij het ministerie.

Beste mensen, ik weet dat het heel frustrerend is maar aub laat je niets wijsmaken door mensen met een contactberoep die beweren dat ze wel mogen werken! Hier staan strenge controles op! Gisteren is er nog iemand betrapt die niet over de juiste NAC code beschikte, klant had geen doktersattest om aan te tonen dat het om een medisch probleem ging…en zelfs de wagen van deze persoon hebben ze in beslag genomen.

Aan mijn collega's zou ik willen vragen om aub solidair te zijn met uw mede collega's. Iedereen zit op zijn tandvlees en wil graag terug werken. Hou je aub aan de regels. Wil je iemand helpen met een dringend, niet uitstelbaar medisch probleem? Zorg er dan voor dat je over de juiste NAC code beschikt OF verwijs door naar de podoloog.

Delen mag gerust!

Zorg goed voor elkaar! Nog even op onze tanden bijt!

Wij gebruiken cookies van google analytics om U in de toekomst de juiste diensten te kunnen aanbieden.