Sofie Vincent,

Ik ben Sofie en zaakvoerder van Therai. Ik ben gehuwd, mama van 2 dochtertjes en woonachtig te Begijnendijk. In 2006 studeerde ik af als medisch secretaresse. Het helpen van mensen heeft mij altijd aangesproken en dit kon ik deels vervullen door het uitoefenen van mijn beroep als medisch secretaresse. Toch had ik het gevoel dat ik meer kon doen.

Na de geboorte van mijn 2 dochters was het dan eindelijk tijd om mijn droom te realiseren. Ik volgde in Maastricht een opleiding tot therapeutische acupressuur en ik schoolde me tevens bij in voetreflexologie.

Eind 2018 behaalde ik mijn diploma medische pedicure. Van een voetenfobie naar een passie voor het vak. Na mijn eerste klant vroeg mijn echtgenoot met een bang hart ‘en?’…ik antwoordde ‘Zalig, die persoon had een dikke schimmelnagel’. Daar moeten we nog altijd om lachen.

Ik vind het geweldig om mensen met propere voeten en nagels te zien vertrekken. Pijn wegnemen of zoveel mogelijk verlichten is dan ook één van mijn prioriteiten. Mijn huidige klanten zullen zeker kunnen beamen dat ik er alles zal aan doen om u zo goed mogelijk te helpen. Een babbel, een lach, een traan…bij Therai kan het allemaal!

Een bijscholing staat ook geregeld in mijn agenda. Ik vind het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe behandelingen om mijn klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

In 2020 kwam Corona roet in het eten gooien. Mede door gezondheidsproblemen en de financiële onzekerheid ben ik opnieuw in het klinisch onderzoek gestapt. Deze job geeft me financiële zekerheid en is perfect te combineren met mijn gezin.

Therai zomaar opgeven…dat kan ik niet! Daarom zocht ik een oplossing en kan ik met trots zeggen dat er een nieuwe collega bijkomt van zodra de praktijk terug open mag (afhankelijk van de regering).

Wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jullie de praktijk op wolkjes kunnen verlaten.

Anita Ameys,

Mijn naam is Anita. Ik ben gehuwd en mama van 5 kinderen en woonachtig te Rillaar.

Begin 2018 heb ik mijn diploma medische pedicure gehaald en ben ik gestart op zelfstandige basis. Na mijn afstuderen mocht ik meteen samenwerken met een podoloog waardoor ik veel kennis en ervaring heb kunnen opdoen. Ook werkte ik in een orthopedische zaak te Heusden om mensen te verlossen van pijnen en kwalen aan de voet.

Ik ben ook regelmatig werkzaam geweest in verschillende rusthuizen ter vervanging van collega’s. Momenteel werk ik op maandag in het rusthuis van Heverlee. Persoonlijk vind ik de ‘oudere’ voet de moeilijkste voet om te behandelen maar ik haal hier wel veel voldoening uit.

Begin 2020 kon ik mijn droom realiseren en heeft mijn echtgenoot een ruimte in onze woning omgebouwd tot mijn eigen praktijk.
Jammer genoeg heb ik maar een week kunnen werken en toen was er de eerste lockdown door Corona.

Mijn specialisatie is de diabetische- en oncologische voet. Op regelmatige basis volg ik ook bijscholingen om up-to-date te blijven en mijn klanten de beste zorgen te bieden. Ik ben momenteel ook bezig met een 3-jarige opleiding tot voet-reflexoloog.

Toen ik Sofie haar oproep voor een collega zag verschijnen heb ik haar meteen aangeschreven. Al snel bleek dat we een klik hadden en besloten we om elkaar ‘coronaproef’ te ontmoeten. Er was dan ook niet veel nodig om te zien dat we op dezelfde golflengte zaten en al vrij snel konden we beslissen om dit avontuur samen aan te gaan.

Met heel veel plezier zal ik jullie verwelkomen en zal ik, net zoals Sofie, iedereen goed in de watten leggen.

Wij gebruiken cookies van google analytics om U in de toekomst de juiste diensten te kunnen aanbieden.