Iedereen heeft er wel eens last van. Vooral in de winter liggen de virussen en bacteriën op de loer en worden we vaak geveld door verkoudheden. Je kinderen kunnen niet slapen door die vervelende hoest en ook als ouder zijn dit zware nachten. Kies dan voor een natuurlijk alternatief en geef je kind een lepel honing voor het slapen gaan.

Het is wetenschappelijk bewezen dat een lepel honing beter werkt dan een lepel hoestsiroop.

Twee nieuwe onderzoeken bevestigen dat een lepeltje honing voor het slapengaan effectief helpt tegen nachtelijk hoesten bij kinderen.

De eerste studie op de Cochrane database (Cochrane Database of Systematic Reviews 2012, Issue 3. Art. No.: CD007094. DOI: 10.1002/14651858.CD007094.pub3) onderzocht de wetenschappelijke literatuur op het effect van honing bij acute hoest bij kinderen (twee tot achttien jaar), in vergelijking met dat van klassieke hoestmiddeltjes (dextromethorfan of difenhydramine) en ‘geen behandeling’. Er werden twee goede studies gevonden en de conclusies hiervan waren dat honing beter is dan ‘geen behandeling’ en difenhydramine wat het verminderen van de hoestfrequentie betreft, de ernst van de hoest en het verbeteren van de slaapkwaliteit van kinderen en ouders. In vergelijking met dextromethorfan zou het effect van honing vergelijkbaar zijn. Als bijwerkingen worden milde reacties vermeld, zoals nervositeit, slapeloosheid en hyperactiviteit, maar ook maag- en darmklachten en slaperigheid.

De tweede studie (Pediatrics online August 6, 2012; DOI: 10.1542/peds.2011-3075) werd uitgevoerd op 300 kinderen met een keelinfectie tussen 1 en 5 jaar oud. De ouders werd gevraagd om hun kinderen te beoordelen bij het begin van de studie, en één dag na het geven van 10 gram honing voor het slapengaan (of placebo). De ouders moesten de ernst en de frequentie van hun hoest beoordelen en meedelen hoe dit de slaap van hun kinderen en hun eigen nachtrust verstoorde. De kinderen die een placebo kregen, verbeterden met gemiddeld zes punten in alle categorieën na de behandeling, maar wie honing kreeg scoorde met negen tot tien punten beter.
De onderzoekers benadrukken wel dat honing niet veilig is voor baby’s jonger dan 1 jaar door het risico op infantiel botulisme, een zeldzame maar dodelijke infectie.

Bron: http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=12053

 

Waarom kiezen voor de honing van Royal Green?

Royal Green premium gourmet honing garandeert de hoogste kwaliteit honing beschikbaar in de wereld. De bijen verzamelen hun nectar in ongerepte gebieden over de hele wereld. Deze honing wordt niet vermengd met een goedkopere (meng)honing en is 100% puur, gecertificeerd biologisch en afkomstig uit landen zoals Cuba, Mexico, Hongarije, Duitsland en Portugal. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en de bijen voeden zich met hun eigen honing! Koud geslingerd, niet gefilterd en dit proef je… geniet!

0

Start typing and press Enter to search