Medisch pedicure

Onze voeten hebben het hard te verduren. Elke dag zetten we er duizenden stappen mee, lopen we op torenhoge hakken of wringen we ze in te kleine, knellende schoenen. Alleen al daarom verdienen onze voeten luxe en verwennerij. Een bezoek aan de medische pedicure is dus zeker geen overbodige luxe.

Wat doet een medische pedicure?

Bij een ‘gewone’ pedicure worden de voeten uitsluitend verzorgd met het oog op het verfraaiing van het uiterlijke (nagels knippen, vijlen en eelt wegraspen).

Een medische pedicure voert een pedicure uit maar geneest en voorkomt aandoeningen van de nagels en de tenen, zoals infecties, mycose (schimmel), voetwonden, ingegroeide nagels, likdoorns, kloven, pijnlijke drukpunten, eeltpitten… (ook bij diabetespatiënten). Een medisch pedicure zal de eelt in de eerste plaats wegsnijden, wegfreezen en pas in laatste instantie wegraspen.

Een medische pedicure zal u ook advies geven in verband met de verdere behandeling van bijvoorbeeld schimmelnagels. Zij weet ook perfect wanneer ze u moet doorverwijzen naar de huisarts of podoloog.

Wat kost een bezoek aan de medische pedicure?

Standaard medische pedicure: 28 euro

+ lakken nagels: 5 euro
+ gellak: 15 euro
+ orthese op maat: 25 euro
+ BS Spange (ingegroeide nagels): 25 euro/nagel

Hygiëne is van uitermate belang. Voor elke behandeling worden alle materialen gedesinfecteerd. Per klant worden er steeds nieuwe mesjes gebruikt.

Een standaard behandeling duurt +/- 45 minuten. Deze tijd kan echter afwijken naargelang de problematiek.

De behandeling bij een medische pedicure wordt vaak ook erkend door het ziekenfonds. Deze terugbetalingen zijn per ziekenfonds verschillend. U kan best even navragen wanneer hij u in aanmerking komt.

Hiernaast kan u enkele voorbeelden van behandelde voeten terugvinden.

Bij gezonde nagels knippen we deze nooit te kort.
Indien we dit wel zouden doen bestaat er risico dat de nagels gaan ingroeien.

Bij schimmelnagels knippen we de nagels echter wel heel kort.
We knippen zoveel mogelijk nagel en schimmel weg, maken alles mooi proper en behandelen dan met specifieke producten tegen de schimmel.

De dames kunnen als afsluiter kiezen voor een kleurtje nagellak (+ 5 euro). Er wordt steeds een basislaag (gaat verkleuring van de nagel tegen), 2 lagen kleur en een eindlaag gezet.
Bij schimmelnagels wordt nagellak afgeraden tot de schimmel verdwenen is.

Indien u teennagels lakt of laat lakken wordt aangeraden om 5 dagen nagellak op te houden en nadien 7 dagen de nagellak te verwijderen.

0

Start typing and press Enter to search