Wat is stress?

Stress in het dagelijkse leven…we kennen het allemaal…

Op tijd op je werk of op een afspraak komen, in de file staan, de kinderen naar school brengen, zorgen dat het eten op tijd klaar is, gezondheidskwalen…maar ook andere zaken zoals ruzies, verhuis, overlijden…

Het zijn allemaal factoren die ons stress kunnen bezorgen. Stress zorgt ervoor dat er Cortisol vrijkomt in ons lichaam.

Cortisol zorgt ervoor dat je de situatie beter aankunt maar wanneer je langere tijd wordt blootgesteld aan stress dan heeft dit een negatieve invloed op je lichaam.

Door te veel en te lang stress te hebben krijgen we last van verschillende gezondheidsklachten. Dit kunnen onder meer zijn:

  • Hoge bloeddruk
  • Hart en vaatziekten
  • Suikerziekte
  • Vermoeidheid
  • Slaapproblemen
  • Overgewicht
  • Depressie
  • Concentratieproblemen
  • Veroudering
  • Darmklachten

Naast de gezondheidsklachten raak je bij blootstelling aan teveel stress ook volledig uit balans. Dit zorgt vaak voor een negatieve vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is.

Wat kan Therai voor u betekenen?

Elke behandeling gaat vooraf aan een persoonlijk gesprek.
Je bepaalt zelf wat en hoeveel je vertelt.
Een gesprek is belangrijk omdat ik dan weet waar het probleem zich stelt en je zo beter kan begrijpen en eventueel kan doorverwijzen.

Naast het gesprek zijn er enkele mogelijkheden om tot ontspanning te komen.

Voetreflexologie werkt heel goed om te kunnen ontspannen.
Niet alleen ervaren mensen dit als een enorm zalig gevoel maar het brengt je ook volledig tot rust en de meeste personen vallen hierbij zelfs in slaap.

Een ontspannende massage waarbij ik vooral werk op nek, schouders, hoofd en voeten, heeft ook een zeer gunstig effect op stressklachten. Niet alleen zorgt het voor ontspanning maar door de massage worden er ook blockages (pijnlijke, gevoelige, harde plekken) opgeheven.

Tot slot is er ook nog een infraroodbehandeling.
Infraroodwarmte dringt diep door tot in de spieren en zorgt zo voor een diepe ontspanning van lichaam en geest.
Een infraroodsessie kan alleenstaand gebeuren. Dit wil zeggen dat je gedurende 40 min ingepakt wordt in een speciaal deken. Dit deken wordt tot 60° gebracht.
Maak je geen zorgen, hoewel je bij 60° denkt aan ‘puffen, zweten’…valt dit echt wel mee. Infraroodwarmte is een diepe warmte maar voelt kwa omgevingswarmte niet ‘heet’ aan.
Een infraroodsessie kan ook steeds geboekt worden met een massage. Je geniet dan eerst van 40 minuten in het speciaal deken. Nadien, als de spieren goed warm en soepel zijn, vindt de massage plaats. Duur van de massage kan je zelf bepalen. Meestal is 20 à 30 minuten meer dan voldoende.

0

Start typing and press Enter to search