Gespecialiseerde voetverzorging

AKA Medische Pedicure.

Onze voeten hebben het hard te verduren. Elke dag zetten we er duizenden stappen mee, lopen we op torenhoge hakken of wringen we ze in te kleine, knellende schoenen. Alleen al daarom verdienen onze voeten zorg en aandacht. Een bezoek aan de medische pedicure is dus zeker geen overbodige luxe maar eerder vaak een noodzaak.

Ook zonder specifieke klachten is het aangewezen om af en toe een bezoek te brengen aan de medische pedicure voor verzorging en hydratatie van de voeten. Voetproblemen kunnen zo ook vroegtijdig worden opgespoord.

Resultaten

Schimmelnagels

In de volksmond spreekt men van kalknagels. Deze term bestaat echter niet.

Een kalknagel is eigenlijk een schimmelnagel ofwel onychomycose.

Schimmelnagels zijn teen- of vingernagels die met schimmel of gisten geïnfecteerd zijn. De oorsprong van een schimmelinfectie bevindt zich in de matrix (stuk huid onder de nagel). Een schimmelnagel krijgt meestal een witgele, groenige of bruinachtige verkleuring. De nagel kan ook dik en brokkelig worden.
In een later stadium kan de nagel zelf geheel of gedeeltelijk loslaten. Dit is niet alleen hinderlijk, maar het kan ook pijnlijk zijn.
Een schimmelnagel met bacteriën heeft ook een zeer specifieke geur.

Het is niet altijd makkelijk om te bepalen of u al dan niet een schimmelnagel heeft. Veel aandoeningen lijken namelijk heel erg op een schimmelnagel. Een traumanagel, een psoriasisnagel…kunnen zeer sterk lijken op een schimmelnagel, doch is de behandeling verschillend.

Meten is weten! Daarom kan u in de praktijk een Fungi Check laten uitvoeren. Op deze manier weet u binnen de 10 minuten met zekerheid of u al dan niet een schimmelnagel heeft.

Vaak als u naar de huisarts gaat wordt er geen labocontrole meer gedaan en krijgt u meteen medicatie die u dan langere tijd moet innemen. Deze medicatie is vaak onnodig en ook zeer belastend voor nieren en lever.

De Fungi Check test kost 32 euro.
* 97% betrouwbaar
* resultaat na maximum 10 minuten.
* geen raadpleging bij de arts en geen labokosten
* geen onnodige inname van medicatie
* persoonlijk behandelplan bij zowel positief als negatief resultaat
* doorverwijzing naar arts indien nodig

Ingegroeide nagels

Een vaak voorkomend probleem is een ingegroeide nagel.

Een ingegroeide teennagel kan zeer pijnlijk zijn. Meestal komt het voor ter hoogte van de grote teennagel maar het kan evengoed voorkomen aan een nagel van één van de kleinere tenen.

Mogelijke oorzaken zijn:

  • een te kort geknipte nagel.
  • weggeknipte nagelhoeken.
  • trauma’s waarna een gedeelte van de nagel ontbreekt.
  • een afwijkende vorm van de nagel zoals een tunnelnagel.
  • transpirerende voeten maken de huid week en daardoor extra kwetsbaar.
  • dragen van te krappe schoenen waardoor teveel druk op de nagels ontstaat. geeft teveel druk op de nagels.
  • bepaalde sporten kunnen ook teveel druk op de nagels geven.

De behandeling van een ingegroeide nagel kan verschillend zijn. De plaats waar de nagel ingroeit is van belang voor het bepalen van de behandeling. Wegsnijden van de ingegroeide nagel, het zetten van een nagelbeugel, een nagelreconstructie, … kunnen behoren tot de behandeling. Er wordt steeds gestreefd om u zonder pijn naar huis te kunnen laten gaan.

Andere Aandoeningen

Hoe verloopt een behandeling

Hygiëne is topprioriteit in de praktijk!

Alle materialen worden na elke behandeling gedesinfecteerd in een ultrasoonapparaat met desinfecterend product. Dit product doodt meteen eventueel aanwezige bacteriën en schimmels.

Bij elke klant worden nieuwe mesjes gebruikt.
Er wordt enkel materiaal gebruikt dat ofwel in het ultrasoonapparaat kan (metaal/inox) ofwel wegwerpbaar materiaal.
Zo kan u er zeker van zijn dat er geen overdracht mogelijk is van mogelijk aanwezige bacteriën of schimmels.

De praktijk wordt na elke behandeling proper gemaakt en tevens dagelijks grondig gepoetst.

 

Uw voeten worden eerst grondig ontsmet. Nadien bekijken we de voeten en bespreken we uw klachten en eventueel behandelingsplan.
Wanneer er een vermoeden is van een schimmelnagel wordt er u een Fungi Check aanbevolen. Of u deze test al dan niet laat uitvoeren beslist u volledig zelf.

Nadien kan de eigenlijke behandeling starten. Deze hangt steeds af van de aard van de klachten.
Indien er geen specifieke klachten zijn wordt er een standaard medische pedicure uitgevoerd (nagels knippen/frezen, verzorgen nagelriemen, eelt wegsnijden, verzorgende crème.)

Elke behandeling wordt afgesloten met inmasseren van één of meerdere crèmes naar gelang uw huid.

Na de behandeling krijgt u steeds persoonlijk advies over eventuele nabehandeling thuis (enkel indien nodig). Het advies is steeds vrijblijvend en u bent nooit verplicht om producten aan te kopen.

Idealiter komt u om de 4 tot 6 weken voor een nabehandeling.
De eerste nabehandeling is steeds 4 weken na de eerste behandeling.

Personen met probleemvoetjes (schimmelnagels, ingegroeide nagels, ramshoornagels, tunnelnagels, veel eelt, kloven..) wordt aangeraden om een nabehandeling steeds om de 4 weken te laten uitvoeren.
Zijn er geen specifieke klachten dan kan u prima 6 weken tussen 2 behandelingen laten. Dit bespreken we samen na de eerste behandeling.

Personen die hun nabehandelingen respecteren krijgen steeds voorrang bij het maken van een nieuwe afspraak.

Wij gebruiken cookies van google analytics om U in de toekomst de juiste diensten te kunnen aanbieden.