Wat zijn wratten?

Wratten worden veroorzaakt door het Humaan Papilloma virus. Gelukkig is een wrat niet gevaarlijk en verdwijnt deze vaak, doch niet altijd vanzelf.

Hoewel wratten ontstaan door een virus, is het niet zo dat je meteen een wrat krijgt als je ermee in aanraking komt. Net zoals bij andere virussen zijn sommige mensen nu eenmaal gevoeliger dan anderen.

De meeste wratten zien eruit als harde eeltplekjes. Vaak zie je zwarte puntjes. Doordat op de wrat eelt komt te zitten kan dit als storend of pijnlijk ervaren worden bij het stappen. Wanneer je het plekje vastneemt, erin knijpt en het pijnlijk aanvoelt, heb je vaak te maken met een wrat.

Wat kan je eraan doen?

Helaas is er geen wondermiddel of 100% garantie bij een behandeling.

Wratten kunnen pijnlijk zijn maar vaak is er ook schaamte, zeker bij kinderen…Dan kunt u best opteren om te behandelen.

Door de huisarts of dermatoloog worden vaak behandelingen met stikstof of mierenzuur gebruikt. Deze behandelingen zijn vaak onaangenaam tot zeer pijnlijk. De arts kan u ook een recept voorschrijven op basis van salicylzuur. Het is belangrijk om hier niet zelf mee aan de slag te gaan. Bij het niet goed aanbrengen hiervan wordt de gezonde huid mee aangetast en kan dit zelfs tot brandwonden leiden. Contacteer dus altijd je gespecialiseerde voetverzorgster.

In de apotheek zijn ook diverse producten te vinden.

Ik raad mijn klanten altijd aan om als eerste behandeling te proberen met ‘Urgo – resistente wratten’. Hiermee zie ik de beste resultaten, zeker bij kinderen.

Indien dit niet voldoende zou helpen, dan bent u van harte welkom in de praktijk voor een pijnloze behandeling.

Heb je geen last van de wratten? Dan kan je proberen om af te wachten. Een wrat ‘zou’ binnen de 2 jaar zelf verdwijnen. Mijn ervaring leert echter dat dit vaak niet het geval is.

Wat je zeker niet moet doen? Eraan pulken! De kans bestaat dat het virus zich dan verspreidt!

Kan je bij Therai terecht voor de behandeling van wratten?

Absoluut!

Bij Therai werken we met een speciale pakking.

Na 1 week komt u terug op controle. Vaak dient de behandeling enkele keren herhaald te worden. Het belangrijkste aan de behandeling is dat deze pijnloos verloopt!

Wij gebruiken cookies van google analytics om U in de toekomst de juiste diensten te kunnen aanbieden.