Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een complementaire therapie en holistische therapie

Dit betekent dat het een aanvullende therapie is waarbij men de mens in zijn geheel bekijkt. We bekijken dus zowel het lichamelijke alsook het psychische aspect.

Reflexologie staat bekend als reflexzonetherapie die inwerkt op het lichaam door middel van gericht uitoefenen van druk/massage op de voeten.

 

Voetreflexologie vervangt nooit een medische therapie maar vult deze aan.

Een diagnose wordt steeds gesteld door een arts. De medicatie die u voorgeschreven kreeg, dient u dan ook verder in te nemen.

Wat kunnen we met voetreflexologie bereiken?

Als er in ons lichaam ergens iets niet in balans is, dan voelen we ons niet goed en worden we ziek.

De bedoeling van voetreflexologie is om tot een evenwicht te komen waardoor deze klachten verdwijnen.

Al onze gewrichten, spieren, organen… zitten geprojecteerd in onze voeten. Het kan dus perfect zijn dat u bijvoorbeeld last heeft van uw maag en dat uw voeten op deze bepaalde plek die overeenkomt met de maagzone pijnlijk is. In dit geval werken we verder op deze zone.

Zoals hierboven vermeld is voetreflexologie een aanvullende therapie. We kunnen niet toveren en ernstige ziektes genezen maar het is wel wetenschappelijk bewezen dat voetreflexologie de cliënt terug in balans brengt waardoor dit het genezingsproces bevordert en daardoor kan versnellen.

Hoe ziet een sessie voetreflexologie eruit?

Een sessie voetreflexologie start altijd met een persoonlijk gesprek. Hier bespreken we onder meer uw doelen en verwachtingen. Een eerste sessie duurt gemiddeld 15 min langer omdat we hier uw voorgeschiedenis bespreken. Op deze manier kan ik u leren kennen en een gepaste behandeling voorstellen.

Nadien starten we met de voetreflexologie. We beginnen met enkele ontspanningstechnieken zodat u volledig tot rust kan komen. De zones die meer aandacht nodig hebben worden dmv verschillende technieken bewerkt.

Als afsluiter bespreken we nog even kort de ervaringen/bevindingen en drinken we nog een glaasje water.

Wie komt in aanmerking voor voetreflexologie?

In principe komt iedereen in aanmerking voor een sessie voetreflexologie.

Lijdt u aan kanker of bent u zwanger? Deze sessies vereisen een andere aanpak. Gelieve even contact op te nemen alvorens u een afspraak maakt.

Wat verwacht ik van u?

Om de sessie zo praktisch en efficiënt mogelijk te laten verlopen zou ik u willen vragen om steeds met propere voeten en kort geknipte nagels de praktijk te betreden. De voeten wassen of verfrissen alvorens u naar de praktijk komt is zeker een meerwaarde voor de therapie.

Indien een voetbad dient gegeven te worden bij aanvang van de therapie, dan wordt het weefsel van de voet zachter, wat de behandeling kan beïnvloeden.

Heeft u last van voetschimmel? Dan dient deze eerst behandeld te worden aangezien dit zeer besmettelijk is. U kan hiervoor terecht bij uw arts of apotheek. Na een 2-tal weken behandeling kan u gerust een afspraak maken.

Duur sessie: 30 minuten/60 minuten.

Kostprijs: 25 euro/50 euro.

Vragen?

Contacteer mij op het nummer +32 472 58 18 29 of info@therai.be

0

Start typing and press Enter to search